2022-05-13 10:29:35• hírek • Bede Emőke

Vízlopásra és illegális bekötésekre derített fényt az Apaserv ellenőrző akciója - Képek

Az Apaserv Rt. nemrégiben egy, az egész megyére kiterjedő ellenőrző akciót szervezett annak érdekében, hogy csökkentsék a hálózati vízveszteséget. Az ellenőrzés során a vízszolgáltató munkatársai Batiz községben számtalan problémára, köztük több illegális bekötésre, letört zárópecsétekre, megbuherált vízórákra és a vízórát megkerülő átkötésekre bukkantak.

Az E. A. monogrammal jelölt fogyasztó például közvetlenül a vízóra előtt egy T-vízelosztót épített be, így a konyhában és a fürdőszobában megnyitott csapokon érkező víz tulajdonképpen át sem haladt a mérőeszközön. Az Apaserv munkatársai ennek okán rövid időn belül leástak a fővezetékig és felszámolták a bekötést, majd az esetről értesítették a rendőrséget is.


A vízszolgáltató az ügy kapcsán kiadott közleményében arra emlékezteti a fogyasztókat, hogy a közhálózatról történő vízlopás közművekkel kapcsolatos bűncselekménynek minősül, melyet a hatályos törvényeknek megfelelően büntetnek. Az illegális bekötést példának okáért 500 és 1000 lej közötti bírsággal is szankcionálhatják.


Az Apaserv hangsúlyozza, hogy az ilyen jellegű ellenőrzések a továbbiakban is folytatódni fognak, hiszen csak így lehet azonosítani azokat a fogyasztókat, akik jogtalanul csatlakoznak rá a szolgálató víz- és csatornahálózatára. Az illegális bekötések ugyanis csökkentik a vízhozamot és meggátolják a társaságot abban, hogy optimális körülmények között biztosíthassák az általuk vállalt szolgáltatást, ennek pedig végső soron minden fogyasztó megissza a levét.


A vízlopás és a csatornarendszerre történő illegális csatlakozások visszaszorítása érdekében az Apaserv arra kéri mindazokat, akik gyanús szituációkkal találkoznak, hogy mielőbb jelentsék azt a vízszolgálató felé. A bejelentést meg lehet tenni a társaság szatmári székhelyén (Gara Ferastrau 9/A), telefonon keresztül a 0261-721-051-es vagy 0734-211-096-os számok egyikén, illetve e-mailben az aps@apaservsm.ro címen.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: